Startsida / Start Om Ingarp

Du har kommit till Ingarp Träskydd AB!

350 kubikmeter trä behandlades första året 1973. Nu, 40 år senare, passerar mer än 70 000 kubikmeter virke våra stationer för olika typer av impregnering. Impregnering som inte bara står emot fukt och röta. Behovet av kvalitetsimpregnerat trä är långt vidare än bara altaner, trappor, bryggor och staket. Virke för marint bruk, virke som står emot insekter och inte minst brandskyddat virke samt ytbehandlat/målat virke.
Brandskyddat trä var vi först i världen med att få skyddscertifiering av Det Norske Veritas. Det här har placerat oss på världskartan som ledande leverantörer av brandskyddat virke till bl a oljeplattformar, fartyg, försvarsanläggningar världen över.
Vi utför även grund- och färdigmålning av obehandlat trä.

Styrkan är att vi arbetar med flera impregneringsmetoder som täcker alla behov, och alla metoderna är kvalitets- och miljöcertifierade och svarar upp mot de högst ställda kraven.

Vi lever upp till vår tids höga miljökrav
Tryckimpregnerat virke förknippar många med miljöpåverkan. Med dagens moderna metoder, hemetiskt förslutna anläggningar och återvinning så vet vi att vi inte påverkar miljön negativt.
Hela processen är kontrollerad och certifierad enligt NTR-standard.

 
Impregnering

Vi  har fyra anläggningar med åtta lagertankar och kan därmed erbjuda behandlingsklasser så som: NTR klass A, AB och Gran. Vi är även certifierade för KOMO på Holländska marknaden.

Läs mera.
Ytbehandling

Läs mera.